Telefonie - Telecommsult
182
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-182,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Van oudsher zijn we bedreven in het onderhouden van KPN telefooncentrales

Vox Novo

Vox Novo

(Supreme, Delta, Compact)

Vox Davo

Vox Alliance

De novo lijn is gefabriceerd door Alcatel, de Davo door Tiptel en de Alliance door mcs. De alliance is al lang niet meer leverbaar en hoewel er nog voldoende onderdelen zijn is dit niet meer de keuze voor een nieuwe installatie.

De Davo (tiptel) is wat moderner en nog steeds bruikbaar, kan ook bellen over internet.

De vox supreme novo is de oude alcatel en nog steeds overal te vinden maar wel aan het eind van de levensduur.

De opvolger daarvan is de vox novo office (Alcatel omni) die veel compacter is en leverbaar is als wandmodel maar ook in een 19” rackmount geplaatst kan worden.

We zijn in 2016 al in software versie 10 beland en daarmee kunnen we van alles maken…..

Lees Meer

Standaard zijn deze centrale bedoeld voor bellen over isdn maar eventueel zijn analoge lijnen en zeker ook bellen over internet aan te sluiten.

Bij deze centrales horen systeemtoestellen, daarmee komen de functies van het systeem het best tot hun recht. Uiteraard kunnen standaard toestellen worden aangesloten en zijn er draadloze toestellen leverbaar.

 

De nieuwe loot aan de stam zijn de telefooncentrales voor VoIP.

Hoewel in veel gevallen niet heel interessant (zie de pagina ‘hosted VoIP’) kan in sommige gevallen het toch beter zijn een eigen centrale te hebben. Deze centrales zijn over het algemeen niet zo duur meer en hebben veel faciliteiten in zich.

Sommige leunen zwaar op bijbehorende VoIP-systeemtoestellen, andere kunnen het met vrijwel elk VoIP toestel.  Ook hier zijn mogelijkheden voor allerlei soorten toestellen: analoge toestellen, conferentietelefoons en draadloze telefoons.

Binnen telefonie zijn allerlei zaken aan te sluiten en de collectie wordt steeds groter

Headsets

Kleine headsets met 1 oor of 2 oren of juist grote headsets die beter afsluiten. Veel headsets werken met een versterkerkastje waarmee je het volume kunt opkrikken of dimmen en de microfoon uit zetten. Bedenk wel dat op de betere VoIP telefoons een aparte aansluiting zit waardoor er geen kastje meer nodig is.

Daarnaast zijn er draadloze headsets, ook met 1 of 2 oren en verschillende reikwijdte, al of niet met de mogelijkheid een gesprek aan te nemen en te verbreken.

Wij werken graag met Sennheiser, niet de goedkoopste maar wel de beste.

Gespreksopname

Steeds minder belangrijk want binnen VoIP is dat vaak standaard aanwezig.

Maar er zijn opties om dat met een eenvoudig recordertje lokaal te doen of op de harde schijf van uw computer tot systemen die automatisch meerdere gesprekken tegelijk kunnen opnemen.

Antwoordapparaten & tekstmelders

bij VoIP vaak niet meer nodig want het zit al in de systemen maar het kan handig zijn om toch een los apparaat te hebben.

De meest verkochte zijn die van tiptel.

Er zijn ook allerlei slimme oplossingen om een beller via een keuzemenu door te verbinden met de juiste afdeling.

Call Center applicaties

Ook hier zijn binnen VoIP allerlei mogelijkheden.

Binnen de Alcatel (vox office) centrales ook maar als er meer gevraagd wordt als wat er standaard in zit kan een externe oplossing de juiste zijn.

Dat kan zowel bij VoIP als bij een traditionele centrale.

Bellen uit de computer

Binnen VoIP zijn hier meerdere mogelijkheden. De basis is dat u op een webpagina of in uw contactenlijst een nummer selecteert, daar met de rechtermuistoets de optie ‘bel’ kiest.

Uw eigen telefoon gaat eerst rinkelen, als u opneemt wordt de andere partij gebeld. Verdergaand is ook inkomende herkenning waarbij het nummer van de beller op uw computer de reactie geeft dat ‘persoon xyz’ belt.

Dat kan verder gaan door de computer het bijbehorende klantdossier te laten openen. En registratie van contactmomenten in dat dossier.

Er zijn ook applicaties voor telefonistes waarmee ze in één oogopslag op het scherm kunnen zien wat de status is van de medewerkers en er mee kunnen doorverbinden. Of een andere optie kiezen als voicemail of bericht.

Binnen de alcatel/vox novo serie is dit ook (beperkt) mogelijk met de ‘pimphony’ software.